JAK STOSOWAĆ OLEJ Z DRZEWA HERBACIANEGO?

cosmetology-2738555_1920

Tea tree oil- olejek z drzewa herbacianego (Melaleuca alternifolia) to
olejek eteryczny, pochodzący z Australii. Mieszkańcy tego kontynentu, od setek lat używali liści tego drzewa w leczeniu wielu schorzeń.
Pierwsze naukowe wyniki badań nad składem oraz terapeutycznym zastosowaniem Tea tree oil, opublikował w latach 30 Australian Journal of Denistry  w British Medical Journal. Badania dowodziły, że w/w olejek ma bardzo silne właściwości bakteriobójcze, przeciwgrzybicze oraz przyśpieszające proces gojenia ran. Jakie inne korzystne właściwości ma olejek z drzewa herbacianego?

CZYTAJ DALEJ